петък, 13 октомври 2017 г.

И в Украйна Станимир Маринов сред най-добрите под коша

Назаем от www.bball.bg
Баскетболният национал Станимир Маринов се превръща във все по-важна част от състава на "Черкаски" в Украйна. Българинът, който е родом от Силистра и игра освен за "Доростол", още за отбори в Ботевград, Варна и Косово бе с основна заслуга за успеха на своя нов тим, който съсипа "Политехник" с 91:77 у дома в мач от 4-ия кръг в местната Суперлига. "Черкаски" има в актива си 2 победи и 2 загуби, което му отрежда трето място във временното класиране и на 13 октомври приема "Днипро".  
192-сантиметровият гард изнесе един от най-силните си мачове за "Черкаски" и се превърна в негов топреализатор с 25 точки за 27 минути на паркета като титуляр. Националът допълни сметката си с 2 борби, 4 асистенции и 2 откраднати топки, като бе 3/5 за две точки, 6/12 от тройката и 1/2 от линията за изпълнение на наказателни удари.
Преди близо месец Станимир Маринов и Черкаски Мавпи финишираха на второ място на международния турнир в Ливан, който се проведе през последната седмица. Във финала на надпреварата българинът и новият му тим паднаха от шампиона на страната Ал Рияди с 67:75 в двубой, който се проведе в Бейрут. Зад украинците са отбори като Далия (Тунис), Хоментмен (Ливан), Спортинг (Египет), Нафат (Ирак), АЕК Ларнака (Кипър) и Сала (Мароко).

Няма коментари:

Публикуване на коментар