понеделник, 2 юни 2014 г.

Първи кръг по автокрос в Силистра

Автокрос "Силистра-2014" събра стотици почитатели в Калипетрово

На 31 май и 1 юни Община Силистра бе домакин на първи кръг от Националния шампионат по автокрос „Силистра-2014”. Седемнадесет автопилоти се състезаваха в две категории до и над 1600 кубика с автомобили тип „бъги”, съобщи пресцентърът на община Силистра Организаторите на състезанието - Община Силистра и "Тони Старт" ЕООД бяха подкрепени от спонсори и радетели за спортната надпревара с бъгита.
Условията, в които пилотираха днес участниците след падналия дъжд, бяха тежки, но ситуацията бе овладяна и състезанието премина отново с много позитивни емоции за всички присъстващи и участници. На пистата майсторство показаха състезатели от 6 автоклуба от страната, както и двама представители на автоклубове от Молдова и Украйна. В събота се проведоха тренировките и първите квалификации в категория до и над 1600 СС, а днес се състоя официалното откриване и втори и трети квалификации до и над 1600 СС.
Във финалите до 1600 СС на Националния шампионат на чело в класацията застана състезателя от АСК „Фарм” – Молдова, на второ Бойко Янков от „Русекар”, третото място зае Димитър Калев от „Тони Старт” – Силистра. Генералното класиране в клас „Супер бъги” поведе Валентин Георгиев от „Тони Старт” – Силистра, следван от Цветан Цветанов – „Екстрийм” - София, а трети се класира Андрей Колев от „Старт Н” – Криводол. Отборното класиране завърши с победа на „Тони Старт“.
Д-р Юлиян Найденов, кмет на община Силистра и председателстващ Огранизационния комитет, 
връчи наградите на победителите в категория „Супер бъги”, както и на отбора първенец – „Тони Старт”. Той поздрави всички участници за изключително доброто представяне и благодари на многобройната публика, която за поредна година подкрепя активно своите любимци. Д-р Найденов сподели също, че Община Силистра ще продължи да подкрепя провеждането на това състезание в село Калипетрово, и ще бъде партньор в организацията, както до сега.
Публиката, участниците, съдиите и специалните гости изказаха сърдечни благодарности на организаторите за адекватната реакция спрямо метеорологичните условия.

Спортното събитие бе съпътствано и от една светла кауза – младежите от Ученически парламент Силистра отново организираha благотворителна томбола с награда телевизор. Набраните средства от продадените билети ще бъдат предоставени на момченце, нуждаещо се от специализирано лечение. Само за няколко часа, в помощ на малкия Иван, бяха събрани 200 лева. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар