понеделник, 2 юни 2014 г.

Седма национална среща на детски и младежки парламенти

         http://konkurent.bg/
      Над 50 младежи от 21 общини от цяла България се събраха на седмата национална среща на детски и младежки парламенти, която стартира на 3а май и продължава до днес, 2 юни. Тя бе открита от кмета на общината Николай Иванов, който пожела успех и изтъкна важността на мнението на младежите. "Вие, младите хора, придавате цвят на нашите празнични дни. Вашите идеи и инициативност са изключително важни за нас, възрастните. Вашата креативност и ангажираност като граждани е от изключително значение. Обсъжданите от вас теми са от голямо значение за нас. Пожелавам успех на този форум”, каза при откриването кметът Николай Иванов.          Гост бе и зам.-кметът на Враца Красимир Богданов, който припомни, че младежите са коректив на управляващите. Директорът на Младежкия дом Ваня Иванова приветства всички с добре дошли и напомни, че по време на Ботевите дни те ще могат да се запознаят с богата дейност на всички културни институции в града. Силистра е представена от Георги Марков, председател на местния младежки съвет (на сн.-най-вдясно).
        Председателят на Ученическия общински съвет Николай Николов благодари на Община Враца за изключителното съдействие и добрата колективна работа. Той призова младежите да се вгледат в начина си на мислене и да не се страхуват да реализират политики в смисъла на програма от целенасочени действия в различни сфери. 
         Срещата премина под основното мото „Огледай се и виж!“. Дискутирани са различни теми, свързани с актуалните проблеми и с текущите задачи в България, както и по-общи като „Да бъдеш или не“. Срещата бе в Младежкия дом, който за пореден път бе преобразен от ръцете на креативни ученици от града. За да влязат в залата за откриването, гостите минаха през специално направен „Тунел на доброволеца“.

Няма коментари:

Публикуване на коментар