понеделник, 9 юни 2014 г.

Нови отличия за школата по изобразително изкуство и керамика при НЧ „Христо Ботев – 1901 год.” с. Зафирово

              Нови отличия за школата по изобразително изкуство и керамика при НЧ „Христо Ботев – 1901 г.” - с. Зафирово (секретар на читалището - Марияна Лазарова). С два медала беше наградено усърдието на децата да творят и създадат прекрасни произведения на изобразителното изкуство в единадесетото издание на НК „Казанлъшка роза” в гр. Казанлък. 
      С медали са удостоени Георги Галинов Тодоров 11 г. (с шесто отличие за творческия сезон) и Галена Георгиева Василева 7 г. (с трето отличие за настоящия сезон). Жури в състав Румен Рачев и Иван Гайдаров – художници, и Петър Радев – старши учител в ОДК Казанлък, класира на I-во място в направление "Изобразително изкуство", раздел "Приложно изкуство (керамика)" Георги Галинов Тодоров и на III-то място в направление "Изобразително изкуство" за рисунка Галена Георгиева Василева. Те бяха наградени с дипломи, медали и предметни награди. Диплом за отлично представяне получи и школата с ръководител Лорета Станева.
        В двата раздела на направление изобразително изкуство на единадесетия национален конкурс „Казанлъшка роза”, чиято цел бе да утвърди и разкрие значението и красотата на розата, като символ на розовата долина и страната ни бяха наградени общо 108 деца. За рисунки бяха наградени 73 деца, а за приложното изкуство - 35 деца. В тазгодишното издание на конкурса взеха участие деца от 52 населени места на България с 1 240 творби на изобразителното и приложно изкуство. Награждаването на призьорите в НК „Казанлъшка роза” се състоя на 3 юни 2014 г. във Военен клуб в гр. Казанлък. За настроението на медалистите, техните ръководители и родители се погрижи Общински камерен оркестър от гр. Казанлък. Наградите на децата бяха получени от ръководителката на школата г-жа Лорета Станева. 
      На 29 май 2014 г. в галерия „Вароша” в гр. Ловеч се състоя награждаването на децата, достойно представили се в НЧ „Детство мое, реално и вълшебно”. Деца от 32 населени места от цяла България участваха с 400 рисунки и пластики. Децата от школата към НЧ „Христо Ботев – 1901 г.” от с. Зафирово получиха две награди: комплексна награда за пластика и поощрителна награда за рисунка във втора възрастова група на Георги Галинов Тодоров 11 г. Наградите на децата бяха изпратени по пощата.
           Още успехи за школата по изобразително изкуство и керамика при НЧ „Христо Ботев – 1901 год.” с. Зафирово в Националния конкурс „Вълшебният свят на Ангел Каралийчев. Децата от школата спечелиха три отличия в двата раздела (изобразително и приложно изкуство). Айкут Айхан Ниази - 9 г. се класира на I място в раздел приложно изкуство в първа възрастова група - той моделира скулптора по приказката на Ангел Каралийчев „Зеленият петел”; Свилен Петков Иванов се класира на III място в първа възрастова група с илюстрация на „Приказката за бостанското плашило” и Георги Галинов Тодоров, получил поощрителна награда в първа възрастова група в раздел приложно изкуство за скулптура по приказката „Мечо”. Айкут Айхан и Свилен Петков получават статуетки, а Георги Галинов – медал. Церемонията по награждаването се състоя на 15 май 2014 г. в НДД гр. София. Наградите бяха получени по куриер на фирма „Еконд”. Ръководството на читалището отправя специални благодарности към ръководителката на школата г-жа Лорета Станева за труда за нейния професионализъм и творческа енергия, която влага при работата си с децата.



Няма коментари:

Публикуване на коментар