вторник, 17 юни 2014 г.

В Силистра "Сцена на младите таланти" в рамките на два дни

        Община Силистра, Дирекция „Хуманитарни дейности“, Превантивен информационен център по зависимости и Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните ще проведат „Сцена на младите таланти” на 18 и 19 юни 2014 г. от 17 часа на площад “Свобода”. Събитието  ще се проведе за пръв път. Община Силистра и с тази първа по вида си инициатива подкрепя и насърчава  изявата на  младите хора на града ни да развиват и показват своя талант, творческо мислене и въображение в различни области на изкуството, науката и културата. 
         „Сцената на младите таланти” ще се включат над 200 деца, от които 30 с индивидуални изпълнения и 18 групи. Участниците са на възраст от 5 до 18 години и ще покажат своите умения с песни, танци, стихотворения, рисунки и театрални етюди. В кулинарно ателие своите  знания  ще представят и учениците от ПГСУАУ „Атанас Буров” .
         "Сцената на младите таланти"  не е събитие с конкурсен характер, но  след получаване  на  голям брой заявки за участие организаторите  ще  изненадат децата с награди за най–атрактивно и завладяващо индивидуално и групово изпълнение. Наградите ще бъдат връчени в края на втория ден. Преди това жури с тайно гласуване  ще даде гласа си за най-атрактивните. Всички участници ще получат ваучер за почерпка, осигурен от Община Силистра. Организаторите канят обществеността на Силистра на площада, за да създадем заедно празник на талантите на една сцена.
  От началото на календарната година Превантивният информационен център по зависимостите и Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетни и непълнолетни реализираха в съучастие с младите хора на Силистра конкурс за комикс, приказка, есе и празник за Св. Валентин.




Няма коментари:

Публикуване на коментар