понеделник, 2 юни 2014 г.

Силистренец в "топ 4" във фестивал на руската песен в Сливен

М. Евгениев

            Румяна Вълчанова, ръководител на ВГ "Бяло, зелено, червено" - Силистра: "Завърнахме се от град Сливен с моя възпитаник Мартин Евгениев, който участва в 8-я национален фестивал на руската песен. Мартин е отличен в класирането на четвърта позиция в категорията си. Повече от 200 души пяха и танцуваха на сцената на театъра в Сливен..." 
     Наскоро навръх 9 май - Ден на Победата и Ден на Европа Мартин бе сред участниците в т.нар. Руска вечер, проведена в к-с "Куин" край Силистра. Той е редовен у,частник във всички изяви на групата, вкл. при посрещането на ТИД във Ветрен, кдето пя песен на италиански език; в концертните програми за годишнината на 31 полк, читалището и др. Честито! 
         http://new.sliven.net/: "На 31 май в Сливен се състоя осмото издание на Националния фестивал на руската песен и танц. Събитието се организира от община Сливен, Федерацията за приятелство с народите на Русия и ОНД, фондация „Славяни”, федерация „Съюз на съотечествениците”, фондация „Устойчиво развитие за България” и Областна администрация, със съдействието на Министерство на културата, Министерство на образованието и науката, Посолството на Руската Федерация в България, Представителството на Россотрудничество в България, Културно-деловия център „Дом на Москва” в София по инициатива на Федерацията за приятелство с народите на Русия и ОНД. Събитието бе в Драматичен театър „Стефан Киров”. 
       Участниците от цяла България се състезаваха шест часа за призовите места. Според данните на журито, най-много награди спечелиха певците и танцьорите от Разград. В отделните категории се класираха участници от Севлиево, Габрово, Сливен, Нова Загора, Котел, Ямбол и др. Всички получиха грамоти за участие и подаръци. На официалната церемония по награждаването присъстваха кметът на община Сливен инж. Кольо Милев, областният управител Корнелий Желязков, гости от Русия, от Турция, както и граждани на Сливен.


Няма коментари:

Публикуване на коментар