сряда, 14 юни 2017 г.

Две вицешапмионски титли за млади баскетболисти от Силистра

Отборът на ПМГ „Нанчо Попович” от Шумен стана шампион на Републиканското първенство по баскетбол за юноши 8-10  клас, чиито домакин бе град Перник. Призът беше връчен след оспорван финал с отбора на ПМГ „Св. Климент Охридски” от Силистра, които зае второто място като в основата са състезатели на БК Доростол с тр. Светлана Тодорова. На трето място се класираха юношите от отбора на ГПЧЕ „Алеко Константинов” от град Правец.

В Хасково приключиха финалите на ученическите игри по баскетбол за момчета 5-7 клас, откъдето отборът на ОУ „Отец Паисий” Силистра си тръгна също със сребърни медали след страхотно представяне във всички мачове. Благодарности и на ръководителите: Божидар Чонков - учител по физическа култура, и Светлана Тодорова - треньор в БК „Доростол” и УСШ към ОДК Силистра
Състав на вицешампионите на България: Преслав Еленков и Ахил Шаер (и двамата от 5а клас), Калин Райчев и Михаил Добрев (5б), Виктор Бочев (6в), Виктор Кръстев, Димитър Мирчев и Калоян Радославов (7а), Александър Желязков и Владислав Вълковски (7в). Общо 10 отбора се състезаваха за призовите места, като най-добри се оказаха състезателите от отбора на Ботевград, който е сред най-добрите ни баскетболни центрове.


Няма коментари:

Публикуване на коментар