сряда, 14 юни 2017 г.

7-о място на баскеткадетките на Силистра


БК „Доростол“ Силистра - кадетки,
с тр. Росица Тодорова
Баскетболна новина със силистренско участие намираме в пост в профила във Фейсбук на Росица Тодорова – треньор в УСШ и в БК „Доростол“ – женски профил: отборът на БК „Доростол“ Силистра се представи много добре на финалите на държавното клубно първенство на Република България за кадетки! След победа над „Нефтохимик“ Бургас те заеха седмо място в крайното класиране на финалите! 
В класациите в различните категории Зехра Салим (Доростол) с 15.2 е №4 в Най-полезен състезател в класацията на BGbasket.com (MVP). Отново тя и съотборничката й Десислава Енчева са съответно №5 и №4 в Най-много отбелязани точки, съответно с 13,8 и 14,2 средно на мач.

За отбелязване е, че тимът ни е с три деца в VI клас, 2 в VII клас и само с 5 състезателки в съответната възрастова група! Треньорката: „Момичетата имат потенциал и мисля, че той може добре да се развие! Браво за усилията, къртовския труд и желанието за тренировки!“


 ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ Силистра
с учител Александър Лечев
Междувременно на ученическото държавно първенство отборът на ОУ Св. св. Кирил и Методий Силистра по баскетбол - 5-7 клас момичета,  участва без най-добрите си състезателки на финалните на републиканските състезания на ученическите игри през 2017 г. и зае 9-о място от 12 отбора. За съжаление, по същото време бяха и финалите при кадетките, при които играят и по-малки на възраст момичета, и така бе пропусната възможност за по-добро класиране в ученическите игри. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар