сряда, 21 юни 2017 г.

Ротари клуб Силистра с апетит за участие в работническото първенство по тенис на маса

Членовете на Ротари клуб Силистра проведоха първия си вътрешно клубен турнир по тенис на маса, за да определят проекто състав за следващото състезание от работническото първенство в Силистра, каквото се провежда няколко пъти годишно. Турнирът бе проведен на територията на "Геймс клуб" на бул. Македония и в него участваха 6-ма души от различни поколения, на практика всеки трети от клуба се оказа, че умее да върти хилката. 

След оспорвана борба в три кръга пръв е Галин Нарлев, втори е инж. Мирослав Миткин, който има успехи и в други спортове - стрелба с пистолет, пушка и лък, както и на плуване за ветерани; трети е инж. Пенчо Ковачев - президент на Баскетболен клуб Доростол, сам баскетболист в по-далечното минало. В импровизиран турнир по дартс пръв е Николай Костов - настоящ президент на Ротари клуб Силистра, втори е Йордан Георгиев - паст и елект секретар, а трети - отново Галин Нарлев.

До преди година-две Ротари клуб Силистра провеждаше и пикник с участие на членове и на гости, но се е оказало, че са се изчерпали подходящите места за съчетаване на почивка сред природата с организиране на състезания по баскет стрелба, стрелба с лък и др. През последните две години РК Силистра организира и две други състезания за представители на различни възрасти: по баскетбол по системата 3х3 - на територията на новата спортна площадка в Дунавския парк, и по шахмат в района на заведението Бохеми.

Младежката организация на Ротари клуба (Интеракт клуб) в продължение на няколко години провеждаше и конкурс за най-хубава снимка на залез над река Дунав в Силистра, вкл. с участието на опитни фотографи, снимките на някои от които красят кабинетите на ротарианци от цялата страна като свиден подарък от Крайдунавска Добруджа.

Няма коментари:

Публикуване на коментар