вторник, 13 юни 2017 г.

В Силистра бе проведен бал за 100 години Лайънс движение по света, 25 г. в България и 10 г. в Силистра


Лайънс клуб Силистра събра 7 500 лева на благотворителния бал, проведен на 10 юни 2017 г. в чест на рождения ден на клуба, предвидени за награди на талантливи ученици от Област Силистра: за втора поредна година ще бъдат връчени четири стипендии от по 500 лева в четири тематични области: хуманитарни науки, природоматематически науки, изкуство и спорт. 

Балът бе посветен на 100 години Лайънс движение, 25 години Лайънс в България и 10 години от създаването на силистренския клуб. В празника участваха представители на Лайънс клубове от Варна, „Варна Академика”, Габрово, Велико Търново, представители на бизнеса и обществеността в Силистра.

Гост бе Момчил Корназов – дистрикт управител 2016-2017 г. на Дистрикт 130 България. Той поздрави Лайънс клуб – Силистра за съдържателната дейност и връчи сертификат на инж. Пламен Петров – президент на Лайънс клуб Силистра през настоящата лайънс-година. Абревиатурата „LIONS” на български език означава: „Свобода, интелигентност, сигурност за нацията”, а девизът на най-голямата доброволческа организация е: „Ние служим”. 

От своето създаване досега Лайънс клуб Силистра е осъществил проекти с обществена значимост за подкрепа на млади хора в неравностойно положение – абитуриенти от домовете, за превенция и скрининг на очни заболявания и заболявания на опорно-двигателната система, засадена е Лайънс гора, проведени са съвместни културни инициативи с Лайънс клуб – Констанца, посветени на християнските празници. 

Новият президент Николай Николов - юрист в община Силистра, прие символите на лайънс движението и пожела нови инициативи в служба на обществото.
Доростолският митрополит Амвросий отправи поздравителен адрес и дари осветена и благословена икона. „Нека Всемилостивият Бог и Всеподател на всяко добро да ви благослови и укрепи във вашата дейност, да ви възрадва, като виждате плодовете на вашето високоблагородно служение”, пише Негово Високопреосвещенство в адреса.

Областният управител Ивелин Статев изпрати поздравителен адрес и дарение. Кметът на Община Силистра д-р Юлиян Найденов, зам.-кметът „Хуманитарни дейности” Денка Михайлова и секретарят Ростислав Павлов дариха средства за инициативите на Лайънс клуб – Силистра. Представители на Ротари клуб Силистра участваха в благотворителната вечер и също дариха определена сума.

Младите таланти на Силистра бяха посрещнати с аплодисменти: Рада Златева от Музикална студия „До Ре Ми” с ръководител Бонка Скорчелиева и децата от Ансамбъл „Добруджа” с главен художествен ръководител Димитър Джамбазов. Гост-изпълнител бе младият силистренски поп-изпълнител Йордан Марков. 

На 10 юни 2017 г. в Констанца се проведе Международен детски празник, организиран от Лайънс клуб Констанца. По покана на Лайънс клуб Силистра в празничната програма участваха децата от Центъра за музика и изкуство „Мегатон” в Силистра с ръководител Миглена Илиева. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар