четвъртък, 22 юни 2017 г.

Младите силистренски стрелци сред най-добрите в страната

В рамките на няколко дни спортистите на Силистра  на СУ Дръстър и респективно на клубовете, постигнаха завидни резултати при най-младите. Става дума за 14-те медала по джу-джуцу на СК Багаин“ с президент Неделчо Цветков, както и за стрелците от СК Снайпер 92 с треньори Иванка Димитрова и Иван Касчийски (на общата снимка са заедно с директора на училището Петър Цветков, редом до медалистите и участниците в ДП).

От 13 до 18 юни в Търговище бе държавното първенство по спортна стрелба с малокалибрено оръжие за всички възрасти и дисциплини, на което клубът от Силистра отстреля конкуренцията при момчетата и момичетата. На пушка от положение легнал  безапелационни победители на 30 изстрела станаха момчетата  в отборното кщласиране, а в индивидуалното буквално превзеха почетната стълбичка в конкуренцията на общо 20 състезатели. Шампион на България стана Александър Жеков от VIII клас, а втори и трети съответно са отново силистренци седмокласникът Стелиян Бошнаков и една година по-големият от него Младен Господинов

Ситуацията почти се повтори и в същата дисциплина при момичетата: в конкуренция на 14 стрелкини шампионка стана Ванина Илиева от VIII клас,  с следвана по петите от съотборничката й Камелия Славова от VI клас, която реализира еднакъв брой точки с нея  293.2, но 7-те десети разлика й отредиха среброто. Друга шестокласничка  Красимира Белчева, се класира седма, а седмокласничката Йоанна Маринова – единадесета. Съвсем в реда на нещата е и първото отборно място, а събраният общ сбор от 872.2 т. се оказа нов държавен рекорд. Напомняме, че на държавното първенство през март на 40 изстрела с въздушна пушка момичетата имаха също постигнат рекорд.

При момчетата на спортен пистолет деветокласникът Севдим Емурла се окичи със сребро, а осмокласниците Кольо Колев и Георги Янков се класираха съответно на осмо и десето място, заедно тримата имат сребърна купа за отборно второ място. Така след първия ден дръстърци имаха в актива си 9 медала, от които 4 златни, 4 сребърни и 1 бронзов в индивидуалните и в отборните надпревари.

В следващите дни при юношите младша възраст Боян Йорданов, който е ученик от ПГСУАУ „Ат. Буров“, и Георги Георгиев от СУ „Дръстър“ в упражнението 60 изстрела от три положения се класираха на шесто и осмо място, а на 60 изстрела положение легнал – на седмо и осмо място. 

Третият пореден шампион на България е Теа Димитрова, възпитаничка на СУ „Дръстър“, сега студентка в НСА „Васил Левски, която на 60 изстрела с пушка в положение легнал при девойки старша възраст грабна златото, а на 60 изстрела пушка от три положения е сребърен медалист. В момента Теа е в гр. Зул, Германия, където от 23 до 28 юни се провежда световно първенство с нейно участие.

Треньорите Иван Касчийски и Иванка Димитрова се радват на успеха на възпитаниците си. Не са изненадани, защото знаят, че състезателите им могат много, че полагат достатъчно труд, за да успяват, и ще успяват въпреки трудностите и лошите условия, които имат.

По съобщение от Лиляна Иванова, СУ Дръстър

                                                       

Няма коментари:

Публикуване на коментар