сряда, 21 юни 2017 г.

Компания АДМ откри в Силистра първата си в България инвестиция

На брега на река Дунав край Силистра бе открит обектът силозен и пристанищен комплекс, на първата в България инвестиция (клас А) на американската компания АДМ (Archer Daniels Midland). Съвременното като технология съоръжение, към което има и лаборатория, е с капацитет 20 000 т. Продължението на инвестиционния процес на компанията, която от 115 години работи в сферата на селското стопанство, ще е също на река Дунав – град Оряхово.

За намеренията и поетите стратегически перспективи говориха Силвия Йорданова - финансов директор на АМД България Трейдинг и управител на АДМ Ложистик България - на практика фирмата инвеститор, проектният мениджър Юлиан Костов, който е родом от Силистра, генералният мениджър за региона Зьонке Дребинг и Ивайло Георгиев - гл. търговски мениджър. Представител в Силистра е Петър Савов.

Проектният мениджър Юлиян Костов открива
 ритуала за представяне на инвестицията
Пристанище АДМ Силистра ще спомогне за нарастване на обема от Черноморския регион, допринасяйки за икономическия растеж чрез осигуряване на достъп на местните фермери до транспортната мрежа, която свързва Източна Европа с рентабилните световни пазари.

Проектът е реализиран с подкрепата на община Силистра, кметът на която д-р Юлиян Найденов участва в откриването на обекта заедно с над 100 местни производители и търговци на зърно (пшеница, ечемик, рапица и др.), както и на фирми, градили комплекса (сред тях са познатите „Пътстроймонтаж“ и „Стройпроект“). Той поднесе поздравлението на местните власти на финала на тригодишната съвместна работа, както и на Българската агенция за инвестиции.

В момента АДМ с 32 000 служители обслужва в глобална верига клиенти на 500 локации за добив на култури в над 160 страни и е едно от най-големите в света предприятия за преработване на селскостопански продукти. Компанията е сред най-мощните доставчици на суровини за хранителната промишленост към 250 предприятия за производство на суровини за хранителната промишленост. Разполага и с 38 центъра за иновации, както и с най-добрата в света транспортна мрежа за връзка между реколтата и дома, произвеждайки продукти за храна, фуражи за животни, промишлена и енергийна употреба. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар