сряда, 21 юни 2017 г.

Случки с котки, попаднали в двигатели на автомобили в Силистра и в София

"Наскоро имах интересна случка: оказа се, че под двигателя на автомобила ми има котенце, което мяукаше", съобщи във ФсБ-профила си Димитър Караджов от Силистра. Как е попаднало там нямам представа. Започнах да търся варианти как да го освободя оттам. Първо се обадих на 112, те оттам на пожарната и любезно ми съобщиха, че не се занимавали с котки.

След това позвъних на приюта за безстопанствени кучета и на „Гражданска защита“. Отговорите бяха същите. Обадих се също на застрахователя си и на дилъра на автомобила, понеже е гаранционен и при движение това животинче е можело да причини огромни щети...

Оттам ме посъветваха да се обадя на хора от Дружество за защита на животните. Бяха минали 3 часа от ходенето по мъките. Природозащитниците откликнаха веднага и котето беше спасено за 10 минути! 

Може би на мнозина няма да се хареса този коментар, но двама младежи направиха това, което отговорните институции не успяха! С благодарност към Кремена и колегата й, който дори не си каза името от скромност! И днес се случи едно добро дело!

Подобна история преди време е имала и силистренката Албена Арсова, за която е разказва майка й Вирджиния, живееща в Силистра. Благодарение на случката, дъщеря й музикант в различни групи - сега си има своя Шумахер, пианист и приятел, когото гушка от 6 м. насам. Как са се развили събитията: на паркинга на телевизията охраната потърсили дамата, защото в колата й имало... коте Тя се паникьосала и хукнала да провери дали не го е осакатила, тъй като шофирала с котето близо 5 км! Всичко обаче завършило щастливо в името на новото приятелство!

Няма коментари:

Публикуване на коментар