неделя, 18 юни 2017 г.

Финален за учебната година концерт на Клуб "Амадеус" Силистра

В зала 13 на Художествена галерия Силистра беше заключителният концерт за учебната година. В присъствието на много родители и гости възпитаниците на клуб „Амадеус“ с р-л Грета Дачева показаха какво са научили на пианото и цигулката, с кои творби са спечелили конкурси, с каква нагласа са ходили на уроци и най-вече, че музиката е част от тяхното ежедневие и тяхното вдъхновение. 

Изявата бе както за най-малките, които наскоро са тръгнали да усвояват тайните на  пианото или цигулката, но желанието им е огромно. Сред присъстващите има и по- големи деца, завоювали награди на големите сцени. Сред най-изявените е Мила Николова - ЕГ "П. Яворов", вече с над 30 награди от конкурси, вкл. и с участие в световен лауреатски концерт в "Карнеги хол" в Ню Йорк.

Зад всички музиканти от клуба стои огромният труд на тяхната преподавателка и музикален педагог Грета Дачева. Преди 20 години клубът е основан от група ентусиасти начело с преподавателката по пиано Красимира Иванова. Предстои юбилейна среща през м. август, когато се очаква да пристигнат вече порасналите и талантливи творци, някои с изяви в чужбина. 


Няма коментари:

Публикуване на коментар