сряда, 21 юни 2017 г.

Силистренска ученичка с награда от игра на НАП


Ученичка Мариела Иванова от ПГСУАУ Ат. Буров Силистра спечели портативно зарядно от играта „Влез в час с данъците“, която продължава с данъчен куиз „В час ли си“. Младата силистренка, която е на 17 г., участва в играта от самото й начало. Желаната награда бе връчена от дирeктора на  офиса на приходната агенция в града Иванка Скорчелиева,  която пожела на отличничката по данъци да бъде здрава, все така активна и с желание да участва и в предстоящите игри на НАП. 

От НАП Силистра съобщават, че играта „Влез в час с данъците“ продължава до 3 юли с данъчен куиз „В час ли си“ на е-адрес https://vlezvchas.bg/v-chas-li-si/. Всеки делничен ден, от понеделник до петък включително, се публикува по един данъчен въпрос, а всеки верен отговор участва в жребий за награда. За всеки въпрос се изтеглят по трима победители от учениците, които са регистрирали верен отговор за деня. Наградите в куиза са портативно зарядно за телефон, слушалки и тефтер с химикалка за тъч скрийн.

Образователната програма на НАП „Влез в час с данъците“ се провежда за трета поредна година. В рамките на последното й издание бяха изнесени над 700 учебни часа, посветени на данъци и осигуровки в средните училища в цялата страна. В Силистра данъчни експерти посетиха ПГСУАУ „Атанас Буров” и Природоматематическа гимназия „Климент Охридски”, където се срещнаха с ученици от 9 до 12 клас, за да им разкажат за работата на приходната администрация в България. Както и защо е необходимо да се плащат данъци и осигуровки, какви електронни услуги предлага НАП, за какво трябва да внимават всички младежи като потребители и когато им предлагат сезонна работа. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар