петък, 9 юни 2017 г.

Силистренска театрална трупа на ученически фестивал в Русе

М. юни 2017 г. За пореден път Национален ученически театрален фестивал „Климент Михайлов” се провежда в Русе, организиран от Община Русе, Драманичен театър „Сава Огнянов” ОбДЦКИ, ОП Русе Арт, Младежки дом. Така най-големият български дунавски град Русе се превръща в любезен домакин на младите таланти от цялата страна, пленени завинаги от магията на театралното изкуство. И тази година с участието на Театрално студио Питър Пан” при ПГСУАУ Атанас Буров град Силистра с ръководител Христо Христов. Ще бъде представена пиесата Животът е хубав” по Николай Ердман.

Фестивалът е ежегоден от 2006 година и се явява наследник на провеждания преди това в Русе едноименен Ученически театрален фестивал. Фестивалът носи името на Климент Михайлов (1939-­1984), ­известен и обичан русенски артист, който през своя недълъг живот направи много за привличането на младите хора към театъра.

Предвидените отличия са за: ­ най­-добър спектакъл; награда за камерен спектакъл; за детски спектакъл; за спектакъл, разкриващ най-­ярко проблемите на младото поколение, както и няколко поощрителни награди. Освен колективните, се присъждат и индивидуални награди ­ за главна мъжка и главна женска роля в двете възрастови групи, както и за поддържаща мъжка и женска роля – отново в двете групи. Във фестивала имат право на участие със спектакли (театрални, художествено слово, естрадно­-сатирични и др.) на театрални състави от средни училища, професионални гимназии или други ученически формирования, в които учениците са на възраст от 12 до 19 години. Продължителността на спектакъла следва да бъде до 60 минути. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар