понеделник, 3 април 2017 г.

ВК "Доростол" загуби плейаутен мач и остава да играе във Висшата лига

http://www.bgvolleyball.com

Отборът от ВК "Арда" Кърджали запази мястото си в елита - в Суперлигата по волейбол на България, където ще играе и през следващия сезон. Волейболистите на Иван Халачев надиграха с 3:1 (25:16, 25:22, 21:25, 25:18) В "Доростол" (Силистра) на неутрален терен в зала "Младост" в Бургас. 

Арда поведе с 2:0 гейма, но след това "Доростол" намали. За повече обаче играчите от Силистра нямаха сили и отстъпиха в четвъртия гейм. 

Отборът на Арда завърши на предпоследното място в Суперлигата, а Доростол - на второ във Висшата лига. Така, по регламент тези два отбора трябваше да се срещнат в плейаутен мач за оставане/изкачване в Суперлигата.  

Предварителната информация бе, че дори и при победа играчите на Димитър Миланов нямаше да имат възможност да играят в Суперлигата, за участие в която трябват много средства и професионални състезатели. И без това постигнатият дотук успех е истинско геройство, предвид факта, че победите си силистренските състезатели - всъщност между тях почти няма местни, постигат без тренировки.

Любопитен факт е, че за трети пореден мач реферите от Бургас Ангел Ангелов и Христо Янев свирят двубой с участието на ВК "Доростол". Любопитно есъщо, че и дават отбора имат подкрепата на общините си, което личи от надписите върху състезателните им екипи.

Няма коментари:

Публикуване на коментар