понеделник, 17 април 2017 г.

Майсторки на козунаци и великденски аксесоари с награди в Нова Попина

НЧ "Зора-Нова Попина-2008" проведе "Великденски празник" с музикална част и с конкурсно съдържание. Гостуващите имаха възможност да се насладят на програмата, да участват в нея както с кулинарни, художествени и естетически умения, така и със сценични изяви, сцената е отворена за всеки. Не на последно място - проведена бе и дегустации на козунаците от конкурса.

Гостуваха Пенсионерски клуб „Надежда“ с. Гарван, НЧ „Свобода“ с. Поляна, представители на НЧ „Христо Смирненски“ и жители на с. Ситово, жители на с. Искра и гр. Силистра. 

Освен песни и танци, приветствия и поздрави, на празника бяха представени според регламента домашно приготвени козунаци, боядисани яйца и обособени великденски кътове за трите части на конкурса. Журито бе от представители на гостите и председателствано от Йовка Русева, отговорник за Кулинарен клуб „Наслада“ към НЧ „Зора-Нова Попина-2008“. На I-во място в конкурса за „Най-красиво великденско яйце“ журито отличи ПК „Надежда“ с. Гарван, на II-ро място Катя Николова от с. Нова Попина и III-то място за Яница Калоянова с. Поляна. 

За „Най-вкусен козунак“ бе отличена Софка Василева от с. Искра, с последващи отличия за 2-ри и 3-ти по вкус – Данета Великова от с. Нова Попина и Клуб „Надежда“ Гарван. В конкурса за „Най-стилен великденски кът“ с I-во място бе удостоено НЧ „Свобода“ с. Поляна, с II-ро място  Йова Гиздашка, отговорник на Майсторилница „Фантазия“ от с. Нова Попина, и с III-то място дамите от с. Гарван. 

Участниците в конкурсите и в увеселителната част получиха наградни и почетни грамоти, отличителни плакети и подаръци. Всички, уважили веселието, получиха от читалището колие с логото на празника и след обявяването на класациите дегустираха козунаците. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар