понеделник, 10 април 2017 г.

Нови отличия за децата от школата по изобразително изкуство и керамика в Зафирово

Два медала извоюваха децата художници от школата към НЧ „Христо Ботев – 1901 г.” с. Зафирово от утвърдилия се като един от най-престижните конкурси в България НК „Малките нашенци” гр. Казанлък. Конкурсът се провежда за 20-а поредна година и деца от с. Зафирово участват за 20-и пореден път в конкурса, а специално децата от школата към читалището участват за 8-ма година. 

Както всяка година, така и тази те изпратиха свои творби и в двата раздела (приложно и изящно изкуство). В конкурса със свои творби общо 14 (7 изящно и 7 приложно изкуство) се включиха Галена Василева, Кремена Иванова, Весела Цонева, Селин Бирджан, Преслав Михайлов, Свилен Петков и Айкут Айхан.

Класираните творби са в раздел приложно изкуство. С второ място в раздел приложно изкуство бе удостоен Свилен Петков Иванов, който е на 11 г. Той получава медал, грамота и предметна награда за двуфигуралната композиция „Слончета”Трето място в същия раздел - за Галена Георгиева Василева (10 г.), като тя също получава медал, грамота и предметна награда за еднофигуралната композиция „Кукер”. 

Лорета Станева - ръководител на школата

Марияна Лазарова - секретар на читалището

Няма коментари:

Публикуване на коментар