сряда, 19 април 2017 г.

Първа копка на нов православен храм в Доростолска епархия


Първа копка за нов православен храм в с. Нова Камена, община Тервел, което е част от Доростолска епархия бе направена на третия ден на Въскресение Христово с участието на Негово Високопреосвещенство Доростолски митрополит Амвросий и придружаващия го ст. ик. Добри Чаков - протосингел на светата митрополия, съобщи архимандрит Емилиан от името на организаторите на ритуала.

Представителите не епархията бяха посрещнати в малкото,но богато по душа и вярност към Бога село от предстоятеля на храма свещеник Колю Георгиев заедно със свещеноиконом Райчо Радев и свещеник Георги Георгиев. На тържествена първа копка взеха участие също така зам. кметът на община Тервел Дияна Илиева и Симеон Симеонов - председател на Общински съвет Тервел, както и изпълнителя на строежа.

Митрополит Амвросий предаде своето благословение на всеки един и им благопожела с още по-усърдни молитви да продължат и скоро време да им бъде построен храмът, за да бъде осветен в чест на Рождество на Пресвета Богородица, за да се превърне в поредното място за общуване с духовността. Над 50 са храмовете и параклисите в Доростолска епархия.

Няма коментари:

Публикуване на коментар