вторник, 18 април 2017 г.

На Светли петък - концерт на ШМБ "Аксел" в чест на международния ден на балета

Школа по модерен балет "Аксел" към ОДК - Силистра с хореограф Адриана Мумджиева провежда на 21 април 2017 г. (петък) от 18 ч. в Драматичен театър "Сава Доброплодни"  спектакъл, посветен на Международния ден на балета (29 април). 

Събитието ще е със символичен вход от 2 лв, като събраните средства ще бъдат използвани за финасиране на участия на децата от балет "Аксел" в национални и международни конкурси през 2017 година. В продължение на час и половина зрителите ще могат да се насладят на хармония между хореография, сюжет, музика и сценични костюми.

Балерините на "Аксел" са на възраст от 4 до 18 години и в настоящия творчески сезон - едновременно и учебна година, са обединени в шест групи. Те ще изпълнят  общо 27 танца, от които 16 са от най-новия репертоар на школата от сферите на модерния, съвременния и латино танц. 

Пред силистренската публика ще бъдат представени и танците, подготвения за предстоящи конкурсни изяви с национален и международен характер. По време на концерта на входа на Драматичния театър ще бъде поставена специална дарителска кутия.  

Няма коментари:

Публикуване на коментар