неделя, 16 април 2017 г.

Бивши ученици на ЕГ Силистра посадиха дърво за 10-годишния си юбилей

На 15.04.2017 г., в навечерието на един от най-светлите християнски празници Великден учениците от 12 А клас на Випуск 2007 г. в Езикова гимназия „Пейо Яворов“ проведоха своя импровизиран „Час на класа.

След едно цяло десетилетие, вече порасналите абитуриенти отново преживяха едни от най-емоционалните си моменти в гимназията, прожектирани в модернизираната им класна стая и разказани от техния класен ръководител г-жа Петя Генчева. 

Пак по инициатива на дългогодишната учителка по биология и музика задружният клас посади в двора на училището младо дръвче, което последователите на Яворов нарекоха „Дървото на младостта“ и дадоха клетва, че ще полагат грижи за него, за да порасте като символ на тяхното израстване през годините.

Юбилярите от Езиковата споделиха общата си надежда, че заедно с дръвчето ще порастат още много деца, огряни от лъчите на знанието и просвещението в едно от най-елитните учебни заведения в Община Силистра. Това и още много други пожелания и предсказания абитуриентите-юбиляри поставиха в капсула на времето, която си обещаха да отворят след още 10 години.

От името на класа юристът Георги Кардашев изказа от името на съучениците си благодарност към класната ръководителка Генчева и към всички учители от ЕГ „Пейо Яворов“ за всеотдайните грижи и житейски уроци, които са преподавали през годините и изрази надеждата си, че гимназията ще съумее да запази статута си на учебно заведение, което не просто дава знания, но и възпитава учениците като достойни добруджанци и българи.

Няма коментари:

Публикуване на коментар