петък, 21 април 2017 г.

Млади добруджанци на "Панорама на професионалното образование"

На територията на Международен панаир Пловдив се провежда Панорама на професионалното образование. В Х Национална кулинарна купа - България 2017 участва Йордан Вели от ПГСУАУ „Атанас Буров“, а друг представител от същата гимназия е в раздел „Бизнес идея“. И още в проявите участват ПГС 5 момчета; от ПГЛП 3 момичета; ПГ по Селско стопанство Ситово 3 момичетаи др.

За предизвикателството, в което участва, Йордан Вели сподели във ФсБ профила си: "Днес имах един незабравим ден, който ще остане завинаги в съзнанието ми, тъй като бе прекаран с толкова велики професионални личности, като шефовете Иван Манчев, Таньо Шишков,  Ути Бъчваров, Ивайло Димитров (зам. председател на БАПГ), Живко Димитров, Веселин Шиков,  Алекс Иванчев и много, много други, сред които и топ сладкарката на България - Ани Борисова."

www.eventspro.bg: 
Панорамата на професионалното образование демонстрира качеството на подготовката на възпитаници на професионалните училища от цяла България. Тя е мост между училището и икономиката, като показва знанията, компетентностите и практическите умения на бъдещите специалисти. Активизира връзките между бизнеса и младите хора, на които дава старт в кариерното развитие. ППО включва: Национален кръг на професионални състезания за ученици; представяне на резултати от дуалната система на обучение; срещи  на работодатели с новото поколение кадри.

Няма коментари:

Публикуване на коментар