вторник, 11 април 2017 г.

Лайнери заместиха ладиите по река Дунав

Круизите по Дунав стават хит Туристическите пътувания с кораб по река Дунав остават хит и през новия сезон. Първият кораб, който акостира на 22 март във Видин, откри новия туристически сезон. Според предварителните заявки през тази пролет и лято на видинското пристанище ще акостират 192 круизни кораба, представлявани от няколко туроператорски фирми. Данните сочат, че през последните години круизните туристи у нас се увеличават. 

На пристанище Видин през миналия туристически сезон са акостирали 181 туристически кораба средно с по 150 пасажери. Очакванията на бранша за новия сезон, който ще завърши в средата на ноември, е туристите да надхвърлят 30 хиляди. Речните круизни кораби по река Дунав са сред луксозните плавателни съдове, плаващи по реката, и са основно под швейцарски, германски и канадски флаг. Чуждите туристи са от всички континенти - най-много са американците, японците, все повече расте броят и на европейците. 

Според стюардите и гидовете на круизни кораби България е атрактивна за чуждите гости с възможностите за религиозен и културен туризъм. Има заявен силен интерес и към посещения на исторически обекти в страната. Туристите обаче се оплакват от липсата на удобства на пристанищата и подстъпите към градските части, от липсата на бюра за обмяна на валута и на банкомати в района на крепостта "Баба Вида", "Калето" и другите обекти, както и от липсата на информация на подходящ език.  

ИЗТОЧНИК: Строителство Имоти, стр. 12,13 ДАТА: 11.04.2017

Няма коментари:

Публикуване на коментар