сряда, 5 април 2017 г.

За втори път във Велико Търново е Областната литконференция „Силистра 2017“

Снимката е от 10-ото юбилейно
издание  на конференцията
В. Търново 2016
Навръх Лазаровден и Цветница в град Велико Търново с домакинството на ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“ и под патронажа на проф. д-р Радослав Радев – председател на Общо събрание на университета и научен ръководител на форума, ще бъде проведена 11-ата Областна литературна конференция на тема Светът на животните в българската литература и култура“.

Текстовете с представените разработки (есета и разкази) на варианти на темата са 50, а техни автори са ученици от 11-12 клас на Езикова гимназия „П. Яворов“, ПМГ „Св. Климент Охридски“, ПГСУАУ „Атанас Буров“, СУ „Никола Й. Вапцаров“ (всички те от Силистра), СУ „Йордан Йовков“ и СУ „Хр. Ботев“ от Тутракан, СУ „Васил Левски“ – Дулово и СУ „Васил Левски“ – Главиница.

За пръв път миналата година конференцията, единствена по рода си на областно ниво в страната, бе проведе извън Силистра с любезното съдействие на ректора проф. д-р Христо Бонджолов, по образование филолог, възпитаник на учебното заведение, което ръководи. Миналата година той бе в Силистра, за да представи ВТУ с възможностите за обучение по различните специалности.

Няма коментари:

Публикуване на коментар