вторник, 25 април 2017 г.

Студенти от Силистра на винарски лабораторен час в Румъния

На територията на Енологичен център край ГКПП Силистра, но в румънска територия, който е част от комплекса на Винарска изба ОСТРОВ бе първото по рода си изнесено в чужбина семинарно занятие на студенти - бъдещи агроеколози от Учебния център на русенския филиал на Висше училище по агробизнес и развитие на регионите Пловдив.

Над 20 обучаеми по задочен път второкурсници, водени от преподавателя си доц. Димитър Якимов, имаха среща с опитни лаборанти и енолози от румънския завод - един от най-големите в югоизточната част на страната. Посещението им е свързано с учебна дисциплина в рамките на специалността им "Аграрна икономика и управление на агробизнеса".

Студентите участваха в дегустация на вината на завода, в който продължава развитието на специалната изложба, създадена с определени екземпляри от популярни вина, произведени е нас и в северната ни съседка, чиято колекция все повече се увеличава. Разгледан бе и етнографскияат музей, създаден по ТГС проект, свързан с отглеждането на лозя и производството на вино по "терасите на Дунав".

Няма коментари:

Публикуване на коментар