вторник, 4 април 2017 г.

Нови отличия за балерината Никол Радева


На 1 април в Дом на културата „Борис Христов“  Пловдив се проведе Световна танцова квалификация „Денс стар 2017“. Състезанието се организира за втора поредна година в България и е включено в културния календар на Министерство на културата на Република България. Домакини на събитието са Българска федерация по спортни танцови дисциплини с председател Кремена Шопова и се осъществява с подкрепата на община Пловдив.

Силистренката Никол Радева се състезава в стиловете „Опън (свободен)“, „Акробатични танци“ и „Национални/фолклорни танци“, класирайки се на второ място с руския танц „Ой,ой“ и на трето място с акробатичния „Американо“. Тя е възпитаничка на Лидия Маркарян, ръководител на Балет „Лиденс“ при НЧ „Доростол-1870“, и е ученичка в ПМГ„Св.Климент Охридски“  Силистра.

В квалификационния танцов турнир „Денс стар“ за спечелването на квоти се бориха 352 танцьори с 217 танца от цялата страна. Те бяха оценявани от 5-членно жури от Италия, САЩ, Хърватия, Австрия и Германия. Никол получи три квоти за Световния шампионат, който ще се проведе през месец май в гр. Пореч, Република Хърватия.


Николинка Николова, Фейсбук


Няма коментари:

Публикуване на коментар