петък, 21 април 2017 г.

Смесен хор "Седянка" Силистра отива на международен фестивал в Стара Загора

Международният хоров фестивал „Августа Траяна“ се провежда в Стара Загора от 26-30 април 2017 г. с участието на Смесен хор „Седянка“ Силистра с диригент Лидия Кулева. На фестивала силистренци ще участват за пръв път, представяйки разнообразна програма, вкл. емблематичния химн „О, Добруджански край“.

В първия от двата концерта – петъчно матине в Регионален исторически музей Стара Загора, добруджанските ангелогласни певци ще се представят Втората изява е наречена Кантатно-ораториална вечер и е предвидена за Художествена галерия Стара Загора, като в нея се включват хорове от Стара Загора, Казанлък и още една формация от Холандия. В късния следобед в събота на сцената на Античен форумен комплекс „Августа Траяна“ е третият общ концерт на всички участващи хорове, вкл. и с участието на седенкари.

За „Седянка“ старозагорското гостуване е първа извънградска проява за настоящата година, а миналата година хорът имаше участие в конкурс в Добрич и във фестивал в Черна вода, Румъния, както и домакинство на 12-ия Събор на хоровете от крайдунавските страни със специален гост Теодосий Спасов. 

В близките месеци са предвидени самостоятелен концерт, участие на фестивал в Кълъраш, Румъния, както и в други концерти, вкл. на НЧ „Доростол“, в което хорът е една от дългогодишните самодейни емблеми.

Няма коментари:

Публикуване на коментар