сряда, 19 април 2017 г.

Канят на похода „По пътя на Ботевата чета“


В ход е подготовката за участие в 71-ия Национален туристически поход „По пътя на Ботевата чета“ от Козлодуй до Околчица (трета категория на трудност), който тази година е от 27 май до 2 юни. И този път той е в чест на подвига на поета революционер и неговите четници в името на Освобождението на България. Президентът Румен Радев е патрон на похода, а МОН оказва съдействие на участниците чрез РУО в областните центрове.

Разстоянието на целия маршрут от дунавския бряг до вр. Околчица във Врачанския балкан е 120 км, който се изминава в една походна колона. По протежението му са включени обекти от Национално движение „100 национални туристически обекта“.

Основен организатор е Областна администрация Враца, заедно с БТС и други партньори, сред които още БТС, СКО „Леденика“, ТД „Враца“, Ботевски комитет при общините Враца и Козлодуй, както и със съдействието на общините, през които преминава територията на похода.  Дейностите по организацията на похода се финансират от МС на Република България. В последния етап на похода се извършва класиране и награждаване на участниците – групово и индивидуално, по критерии като дисциплина, екология и спортно-туристически игри.

За провеждането на похода има изработен регламент. Краен срок за подаване на заявки за участие: 9 май 2017 г. на адрес град Враца, 3000, бул. „Демокрация“ 1, ел. поща на Областна администрация Враца: obl-vr@ovratsa.egov.bg, както и на тел. 092/661 429. Подробности от организационен характер в „Регламент“ на страницата на Областна администрация Враца (www.vratsa.bg).







Няма коментари:

Публикуване на коментар