сряда, 24 февруари 2016 г.

Още една рокада на кметския стол в Главиница

Община Главиница отново е с нов временно изпълняващ длъжността кмет, съобщи радио Шумен. Това е досегашният заместник-кмет Сюзан Хасан (на снимката на предна линия по време на встъпителното заседание на ОбС Главиница в края на м.г.

Тя бе избрана с 9 гласа "за". До вота се стигна, след като местните парламентаристи трябваше да разгледат отново своето решение от 8 февруари за назначаването на Ерол Али за временен градоначалник. 

Преди началото на сесията Ерол Али подаде оставка пред председателя на Общинския съвет в Главиница, а като мотив посочи лични причини и невъзможност да изпълнява задълженията си. Сюзан Хасан е третият временно изпълняващ длъжността кмет на общината. През декември Насуф Насуф, който събра най-голяма подкрепа на изборите и оглави общината, бе признат за виновен за длъжностно престъпление, извършено през 2007 година, когато отново бе начело на община Главиница. 

Правомощията му бяха прекратени предсрочно и това наложи избор на временен градоначалник. През януари съветниците решиха това да бъде педагогът Сениха Неази, но решението бе обжалвано от заместник-кметицата Сюзан Хасан. Месец по-късно, отново на сесия на Общинския съвет, мястото бе дадено на Ерол Али, а Неази обжалва. От днес постът се заема от Сюзан Хасан.       

Няма коментари:

Публикуване на коментар