сряда, 17 февруари 2016 г.

В Силистра Париж оживя чрез вечни песни


Навръх 14 февруари, когато в съчетание са народни празници – местни и интернационални, в Силистра гостува спектакълът „Това е любов“ с участието на оперните и оперетни артисти Христо Сарафов - родом от Силистра, Марио Николов и Валентина Корчакова, както и актрисата Деляна Хаджиянкова.

Концертът, осъществен по покана на община Силистра, представи обстановката на Париж чрез песни на френски, английски и испански езици. Меломаните се потопиха в омаята на ехото от гласовете на световно известни певци и певици като Едит Пиаф, Елвис Пресли, Далида, Жо Дасен, Пепино Галиард, Андрея Бочели, Масимо Раниери и др.


 През деня изпълнителите се снимаха заедно с кмета на община Силистра д-р Юлиян Найденов и с група майки с деца пред дъба столетник, под който лежат основите на „преславния дом на хан Омуртаг”.

Преди концерта гостите заявиха от сцената на общината: „Призоваваме Ви 

да се гласува за „Европейско дърво за 2016 година“ – за природната 

забележителност „Старият дъб" от Дунавски парк Силистра, 

представляващ България в конкурса.“

Владислав Карамфилов, известен още като Влади Въргала, също родом от Силистра, гостува в “Денят започва” на БНТ и призова да гласуваме за  дъба. Актьорът сподели, че в Силистра е преминало детството му и е силно привързан към града. Припомни, че Дунавската градина в града, където се намира дървото, е един от най-старите паркове в България. Репортажът е на сайта http://bnt.bg/part-of-show/glasuvajte-silistrenskiyat-da-b-da-stane-evropejsko-da-rvo-na-godinata. "Не съм знаел, че ще се катеря по едно дърво, което ще се бори за европейско дърво" (между 5 и 8-годишна възраст Въргала е живял в Силистра при баба си и дядо си). Той сравни силистренския Дунавски парк, парка край морето във Варна и Борисовата градина в София.

Да припомним, че са раздадени 5 000 флаера, а на витрините на много от заведенията и магазините в Силистра общината е разпространила специални плакати, призоваващи да се гласува на страницата в интернет http://www.treeoftheyear.org/.

Няма коментари:

Публикуване на коментар