понеделник, 29 февруари 2016 г.

Силистренският соцлидер учреди две ученически стипендии


Кирилов със семейството си
Общинският съветник от БСП Георги Кирилов ще дарява част от възнаграждението си от заседанията в местния законодателен орган на две деца от ПМГ „Св. Климент Охридски“ – гр. Силистра, съобщиха  чрез Фейсбук от местната соццентрала.

В рамките на учебната година в продължение на целия 4-годишен мандат двама ученици ще получават месечна стипендия от по 50 лева. Общата сума от  1000 лв. за учебната 2015/2016 г. вече е преведена по сметката на ПМГ.

Със заповед № РД-222/23.12.2015 г. на директора на ПМГ г-жа Анелия Невска след предложение, направено от специална комисия, са определени тазгодишните получатели на стипендията – Велислава Иванова Радева и Марин Йорданов Антонов IX клас. Децата са от Силистренската община, имат отличен успех и са от семейства със затруднено материално състояние. Всъщност това са и критериите, на които трябва да отговарят учениците, които ще получават годишната стипендия.
В мотивите си за това решение Георги Кирилов посочва: „Считам, че общинският съветник е избран да служи на гражданите – доброволно и безвъзмездно. Възнаграждението, което получавам ще дарявам в полза на обществена кауза. Аз самият съм баща на 3 деца и знам колко средства са необходими за нормалното им отглеждане.“ 

Георги Кирилов e общински съветник от БСП и Председател на ОблС и ОбС на БСП. Той е възпитаник на ПМГ, випуск 1995 година.

Няма коментари:

Публикуване на коментар