вторник, 9 февруари 2016 г.

Кампания „Да направим препис на известни произведения“ в Гарван


Макриева: Участниците не бяха много, но тези които се включиха бяха много амбицирани за кампанията. Разбира се, че имаше и само  да гледат какво се случва, но не изявиха желание да хванат лист и химикал. Наградените участници  бяха удостоени с благодарствени адреси, копие от преписа си и книга - енциклопедия. Участници в кампанията и техните преписи са: Татяна Неделчева и Теодора Раева Хубава си, моя горо", Здр. Йорданов - История Славянобългарска" и Родна реч", Николета Йорданова - Вятър ечи, Балкан стене" и Къде си, вярна ти любов народна?"
В село Гарван започна и приключи кампанията „Да направим препис на известни произведения“, които ни учат на родолюбие, съобщиха от  НЧ „Димитър Иванов Полянов – 1870“, като накрая имаше и награждаване. Кампанията е по повод споровете „кога и дали учениците да изучават едни от най-знаковите произведения в българската литература“.

Преписите са от „История славянобългарска“ – Паисий Хилендарски, „Даваш ли даваш, Балканджи Йово?“ – Пенчо Славейков, „Вятър ечи, Балкан стене“ – Добри Чинтулов, „Родна реч“ – Ран Босилек, „Хубава си моя горо“ – Любен Каравелов, „Къде си, вярна ти любов народна?“ – Добри Чинтулов, „Хайдути“ – Христо Ботев и др.

Сбирките бяха всеки ден от 10,30 часа до 12,00 часа до 05.02.2016 г. в читалището в рамките на зимната ваканция на учениците. „Който имаше желание, се включи“, уточнява Гинка Макриева от читалището, организатор на проявата.

На практика се отзоваха: малки и големи, ученици и завършили, майки и бащи, баби и дядовци…Всички заедно участваха, за да направят ръкопис на поне едно от любимите и велики произведения на българската литература! С идеята: „Нека да покажем, че произведенията имат място в учебниците и сърцата на всеки от нас“. В края на кампанията бе организирана изложба и за най-красивия препис бе връчена награда. 


Няма коментари:

Публикуване на коментар