вторник, 9 февруари 2016 г.

Силистра. 10 феруари. "Пред олтара на Свободата"



Община Силистра, дирекция "Хуманитарни дейности", отдел "Култура" организират тържествено отбелязване на 
138 години от Освобождението на Силистра


10:30 часа - Панихида за загиналите воини за Освобождението на Силистра и България, отслужена от Негово Високопреосвещенство Доростолския митрополит Амвросий - катедрален храм "Св. св. първовърховни апостоли Петър и Павел".

11:00 часа - Шествие от катедралния храм с Духовия оркестър и поднасяне на венци и цветя пред паметната плоча на ул. "Омуртаг" 10, отбелязваща Освобождението на града. Слово от д-р Юлиян Найденов - кмет на Общината. За историческата памет и приемственост - слова на Тодор Николаев - историк, и Мартин Маринов - ученик от ПМГ "Св. Климент Охридски".

11:30 часа - Традиционна среща на кмета д-р Юлиян Найденов с областния управител, с председателя на Общинския съвет и с бившите кметове и председатели на Общинския съвет в Силистра.

"Ден на отворените врати" - безплатна регистрация за читатели - в Регионална библиотека "П. Павлович" - Регистрационен център и Филиал.


Община Силистра кани всички родолюбиви силистренци да засвидетелстваме всички заедно своята признателност към освободителите, към руските воини. Да се поклоним пред подвига, величието и безсмъртието на хилядите знайни и незнайни герои, на богатирите от руската земя, на българските опълченци от Силистра и региона!

Няма коментари:

Публикуване на коментар