четвъртък, 25 февруари 2016 г.

Млади патриоти от Силистра със стипендия за отлична дейност

Представители на Клуб „Таньо войвода“ от СОУ „Никола Вапцаров“ имаха свои представители в уникалната по своето съдържание среща на клубовете възрожденци, съпричастни на която са членове от над 200 клуба от цялата страна, създадени само през последните 2 години под егидата на Общобългарския комитет "Васил Левски". Както е известно, 4 от тях са  в Силистра – другите три са в ПЗМГ "Св. Климент Охридски", в ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ и в ОСУ „Дръстър“.

Съпътстващите прояви на националната научна конференция, проведена във Военна академия "Г. С. Раковски" бяха посещение на Народното събрание, на Президентството, на Националната художествена галерия, както и награждаване на най-активните клубове.  За високи резултати, проявени инициативност и активна дейност за съхраня националната памет, патриотичен дух и любов към Родината бе присъдена „Грамота на началника на Военна академия „Г. С. Раковски“ на Клуб „Млади възрожденци“ при СОУ „Н. Й.  Вапцаров“ – град  Силистра. Заедно със стипендия от по 50 лева за пет месеца.

За по-малко от година и половина в България са създадени над 200 клуба, в които членуват близо 3 000 деца. Организациите поддържат и развиват интереса на децата към българската история, литература и култура.

Няма коментари:

Публикуване на коментар