неделя, 7 февруари 2016 г.

Новочерненско участие в Празника на добруджанското вино във Варна

Сн. Калина Грънчарова - в. "Тутракански глас"
Назаем от Калина Грънчарова - Фейсбук: "Автентичен фолклорен състав "Черненци" при НЧ "Васил Йорданов" от с. Нова Черна бе тазгодишната атракция в четвъртото издание на Празника на добруджанското вино, който се проведе във Варна!"

Допълнение от Фейсбук-страницата на проявата: "Празникът е организиран от „Добруджанска зимница“, а домакин е МОЛ Варна. 

В атрактивното събитие вземат участие читалища от различни краища на Добруджа, които представят региона с прочутото домашно добруджанско вино, както и фолклорна програма. Край фонтана свои кътове с етнографски експонати от родните си места имат НЧ „Пробуда 1939“ от добричкия квартал „Рилци“, шабленското НЧ „Зора 1894“, дуранкулашкото НЧ  „Дружба 1898“, читалищата от община Каварна „Народен будител 1940“ в с. Българево и „Надежда 1941“ в с. Видно, Дружеството на военноинвалидите в Балчик. Регионът на Варна е представен от читалищата в с. Звездица - „Димо Цонков 1927“, и в с. Ботево - „Бъдеще 1924“. 

В надпреварата на гроздовите еликсири от реколта 2014 за първи път се включат и индивидуални участници - винопроизводители от областите Варна, Добрич и Силистра. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар