вторник, 23 февруари 2016 г.

Кметът на Тутракан и ГЕРБ откупиха представление на ДКТ Силистра, театралите раздават мартенички на 1 март

По повод предстоящите мартенски празници д-р Димитър Стефанов подарява на жителите и гостите на Община Тутракан театралната постановка "В СТАРО СЕЛО НА КРАЙ СВЕТА"
Дата: 29 февруари 2016г. Час: 18:00ч. Място: зала Читалище. Вход: СВОБОДЕН


Силистренският драматично-куклен театър ще изненада най-малките си зрители в края на месеца с две представления в събота и неделя по повод идването на Баба Марта. Това съобщи директорът на културната институция в дунавския град Златина Станева.
Тя уточни, че на 27 февруари – събота, от 11.00 часа, силистренските актьори ще зарадват своите най-малки почитатели с мартенското шоу „Не на кино, не на бал, идвайте на карнавал”, а в неделя – 28 февруари, също от 11.00 часа – с другото мартенско шоу от репертоара на театъра – „Пролетна магия”. „Подготвили сме и още една приятна изненада – след края на двете представления в събота и неделя Баба Марта ще подари на всяко от децата по една мартеничка”, каза в заключение Златина Станева.

ПП ГЕРБ-Силистра е откупила представление на местния драматично-куклен театър, съобщи регионалният координатор на ГЕРБ за областта Тодор Тодоров. Той поясни, че от името на силистренската структура на ГЕРБ е откупено насроченото за 23 февруари от 19.00 часа представление на хитовата комедия от репертоара на крайдунавския театър – „Търси се нов съпруг” от хърватския драматург Миро Гавран. 
„Идеята за откупката на представлението е, че сред приоритетите на ПП ГЕРБ-Силистра е стимулиране на културния и духовен живот в общината и областта. По този начин ние помагаме финансово на силистренския театър. Използвам възможността да призова всички останали партийни структури в Силистра да постъпят по същия начин – да направят откупка на театрално представление, за да докажат, че не са безразлични към театъра и духовността”, апелира Тодоров.
В заключение той допълни, че инициативата на ГЕРБ-Силистра ще продължи и занапред с откупки на театрални представления или спонсорство на различни културни мероприятия в Силистра и областта.

Няма коментари:

Публикуване на коментар