петък, 15 януари 2016 г.

Силистренка номинирана за евродепутат на годината


Филиз Хюсменова е една от номинираните за тазгодишните награди за евродепутат на годината на изданието на Европейския парламент „Parliament Magazine”, съобщи www.dps.bg/

Номинацията на евродепутата е в категорията "Заетост и социални въпроси", заедно  с колегите й Брандо Бенифей  от Италия и Оле Кристенсен от Дания. 

Номинацията е резултат от работата на Хюсменова по законодателни предложения и активността й по темите за правата на жените, равния достъп до майчино здравеопазване, равни условия за труд, мобилността на работещите в Европейския съюз. 

Наградите на „Parliament Magazine” се връчват от 2005 г. Те са разпределени в 20 категории и оценяват работата, и приноса на евродепутатите в съответната политическа сфера. 

Съпоставяйки всички номинирани в определена категория, екип на изданието подбира три крайни номинации, които да се състезават за престижната награда. Победителите ще станат ясни на 29-ти януари след гласуване от всички членове на Европейския парламент.  

Филиз Хюсменова - някога общински съветник, заместник кмет и заместник областен управител в Силистра, после министър и народен представител, а от 2007 г. - и евродепутат, е една от тримата, родом от Силистра, които в момента с в Европейския парламент. Другите двама са Момчил Неков от БСП и Костадинка Кунева от СИРИЗА - Гърция.

Няма коментари:

Публикуване на коментар