понеделник, 11 януари 2016 г.

От Силистра до Кападокия и Фестивала на лалетата в Истанбул

Дата на тръгване: 19.04.2016 ЦЕНА – 399,00 лв. 1 ДЕН. Отпътуване вечерта от Силистра-22,30 ч. по маршрут ГКПП М. Търново – Киркларели - Истанбул.
2 ДЕН. Пристигане в Истанбул преди обед. По желание: ОБИКОЛКА НА ИСТАНБУЛ: посещение на Бейлярбей -лятна султанска резиденция на брега на Босфора + Принцовите острови /Принцовите острови представляват архипелаг от 9 острова, обитаеми от които са само 4: Къналъ, Бургаз, Хейбели, Буюк Ада. Най-големият от тях е Буюк Ада/ + кафе Пиер Лоти.Изкачване до прочутото кафе Пиер Лоти, с възможност да се насладите в приятна обстановка на чаша ароматен турски чай, на красивия изглед към залива ''Златен рог'' и старата европейска част на града / с включен транспорт, входни такси и екскурзоводско обслужване, без напитки / - 33,00 евро Настаняване в хотел 3*. Нощувка.
3 ДЕН. Закуска. Отпътуване за областта Кападокия - чудесно съчетание на природна красота и културно богатство, в сърцето на Мала Азия, образувано преди милиони години от изригването на вулкани, което под влиянието на ерозията и дейността на вятъра приема фантастичните форми, известни като комини. Кападокия е своеобразен музей на открито. По пътя – фотопауза на Соленото езеро, второто по големина в Турция, разположено на 905 м надморска височина. Настаняване в хотел 3/4* в селището Юргюп или Невшехир. Вечеря. Нощувка. /преход 700 км./
4 ДЕН. Закуска. Еднодневна екскурзия в Кападокия /доплащане 30 евро с местен екскурзовод и включени входни такси за обектите в Каймаклъ, Гьореме, Ючхисар/. Посещение на подземния град Каймаклъ - един от 12-те отворени за посещение подземни града на Кападокия. Там изцяло под земята са прокопани десетки галерии сразяващи помещения, построени около 1400г. пр. хр. от хетите, стигащи понякога до 20 етажа надолу в земните недра. Те са служели за всичко, с което трябва да разполага един град – резервоари за вода, складове за жито, мелници, обори, жилищни помещения. Според някои историци, в кападокийските скални обители и подземни градове са живели от 10 до 80 хиляди жители. Продължаваме със спирка при крепостта Учхисар, разположена на най - високия връх в Кападокия и предлагаща удивителна панорамна гледка. Кратка спирка в грънчарска фабрика, с местни произведения от времето на хетите. Посещение на най - важната забележителност на изпълнената с лози долина е музеят на открито на Гьореме с богатството си от скални църкви, най - старата датира от 4 век. Най - известни са Църквата с ябълката, Църквата Св. Барбара с мотиви от Иконоборския период, Църквата на Сандала с отпечатъка от стъпалото на Иисус: Църквата на катарамата, разказваща ни за живота на Христос. Програмата продължава с Пашабаг - район със скални пирамиди сред лозови масиви, известен в миналото като Долината на монасите. Последната спирка е при Долината на камилите. Връщане в хотела. Вечеря. По желание посещение на традиционно заведение, с неограничена консумация на напитки, танца на въртящите се дервиши и танци от различни региони на Турция. /доплащане 25 евро/. Нощувка.
5 ДЕН. Закуска. Отпътуване за Истанбул през столицата Анкара - Мавзолея на Ататюрк “бащата на турците”, крепостта Хисар - Цитаделата със запазените 15 кули, крепостни стени и порти напомнят за старинния живот, тук ще видите и Алаадин Джами – най - старата джамия в града. Възможност да посетите Музея на Анадолските цивилизации с колекции от световна класа - реликви от неолита и бронзовата епоха, от Асирия, Фригия и хитите. Късно вечерта пристигане в Истанбул. Нощувка.
6 ДЕН. Закуска. По желание посещение на Парк „ Емиргиян“- най-красивия парк с лалета по време на фестивала / време за снимки и възможност да се потопите в приказната атмосфера на пъстрите лалета и една от най - високите жилищни сгради в Европа – небостъргача ''Сапфир'' в елитния квартал Левент – 64 етажна сграда, извисяващи се на 236 м. Изкачване с асансьора до панорамна площадка на последния етаж, откъдето се открива невероятна гледка към града и Босфора. Изживяването се допълва от уникалното приключение „SkyRIDE” – 4D изумителна симулация за полет с хеликоптер над Истанбул /доплащане 10 евро,без вход за терасата и симулацията на небостъргача/.
Отпътуване за България рано следобед. Спирка в най-големият МОЛ в Европа „ФОРУМ Истанбул” – свободно време за пазар или посещение на третия по големина в света аквариум „Тюркуазу”. /входна такса 41 TRL/ Вечерта пристигане.

ИНФОРМАЦИЯ И ЗАПИСВАНЕ за групата от Силистра: Нели Стоилова GSM: 0893 375 137. Срок за потвърждаване: 29.02.2016 г. Авансова вноска при записване – 100 лева от общо 399 лв.

Няма коментари:

Публикуване на коментар