неделя, 17 януари 2016 г.

Шофьорите в областите Шумен, Разград и Силистра да се въздържат от пътуване до намаляване на силния вятър

Шофьорите в областите Шумен, Разград и Силистра да се въздържат от пътуване до намаляване на силния вятър, съобщиха 18,46 ч. чрез http://dobrudjabg.com/, позовавайки се на АПИ.

 В трите области от вятъра видимостта е нулева и има снегонавявания. Докато не се подобрят метеорологичните условия е невъзможно извършването на снегопочистващи дейности на републиканската пътна мрежа.

Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка и зимното поддържане на републиканската мрежа от безплатното мобилно приложение LIMA, интернет страницата на АПИ – www.api.bg, и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ.

 В агенцията целогодишно при 24-часов режим работи Ситуационен център, който събира и обобщава данните за състоянието по републиканските пътища.

http://petel.bg/
Жълт код за силен вятър е обявен в 11 области на страната. Това сочи справка на сайта на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към Българска академия на науките (БАН). Кодът е в сила за областите Силистра, Добрич, Варна, Разград, Шумен, Търговище, Бургас, Сливен, Ямбол, Хасково и Кърджали.

В Силистра, Разград, Шумен, Търговище, Сливен, Ямбол, Хасково и Кърджали ще духа силен и бурен северен вятър с пориви до 20 м/сек. Ще вали слаб сняг и ще има виелици и навявания.През следващото денонощие над страната ще преобладава облачно време. Снеговалежите ще продължат, но вече ще бъдат слаби. 
В понеделник след обяд от запад ще започне процес на спиране на валежите и на разкъсване на облачността. Ще духа умерен, в Източна България силен и временно бурен север-североизточен вятър. Ще има снежни виелици и ще се образуват преспи. Застудяването ще продължи и минималните температури ще бъдат между минус 10 градуса и минус 5 градуса, а максималните - между минус 6 градуса и минус 1 градуса.

Атмосферното налягане е по-ниско от средното за януари - ще продължи да се повишава.

Няма коментари:

Публикуване на коментар