четвъртък, 28 януари 2016 г.

482 ученици учат в ПГСУАУ "Атанас Буров" - Силистра

28/1/2016

 
Областният управител на област Силистра г-н Стоян Бонев отправи поздравителен адрес до ПГСУАУ „Атанас Буров“ – град Силистра, във връзка с патронния й празник. В него се казва: „Празникът на Вашето училище е поредният повод да изразите своето отношение към патрона на гимназията – българския политик и банкер Атанас Буров.
 
Той е възможност в тържеството да покажете своите умения, развити в различните кръжочни и проектни дейности. Защото в своята история икономическата гимназия на Силистра винаги е имала място, защитавано с десетилетия по специфичен начин и със завидни резултати.“
 
Председателят на Общинския съвет д-р Мария Димитрова и кметът д-р Юлиян Найденов също поздравиха учениците и учителите от една от най-големите професионални гимназии в региона, в която в 20 паралелки се учат 482 ученици от цялата област.
 
В програмата на тържеството: балет „Аксел“, Ансамбъл „Добруджа“, възпитаници на вокалната педагожка Бонка Скорчелиева, танцов състав и Театрално студио „Питър Пан“ при ПГСУАУ.
 
Награди бяха връчени от директора на гимназията Дочка Милушева на най-добре представителите се юноши и девойки в училищния турнир по тенис на маса, проведен в навечерието на празника.

Няма коментари:

Публикуване на коментар