вторник, 19 януари 2016 г.

На самотен остров...с балета на ГДР-то

В живота си човек получава подаръци по най-различни поводи - от близки и приятели, от колеги и врагове, а често и от непознати. Понякога дарът е и от самата Съдба. Веднъж подаръците са желани и очаквани, друг път - изненадващи и провокиращи. 

Случва се и да кореспондират с максимата "осъществена мечта". При всички случаи подаръкът е хубаво нещо. Дори и житейският - онзи, който на пръв поглед те кара да се намръщиш...
Но като мине времето за теб той се оказва неочаквано добра комбинация от обстоятелства, благодарение на които животът ти се е променил някак неусетно и от само себе си към по-добро.
И винаги има "за пръв път". Така аз получих за първи път в живота си...в чест на поредния рожден ден, безплатен билет до самотен остров в името на приключенията. С поръчението да разкажа за тях в нова книга. 

Виртуалният подарък бе подкрепен с няколко полезни предмета, които на практика са безценни на едно такова място, за което поетът Дамян Дамянов е написал невероятен стих: "Защо ни е вълшебен, чуден остров?! И на земята стават чудеса! Великото е винаги най-просто! Една луна, две капчици роса, една случайна мъничка разходка и топлината на една ръка...”.
Бих отишъл на самотен остров някъде там, където хоризонтът се слива с океана. И където времето се измерва само с изгреви и залези, със слънчеви милувки и водни целувки. Може пък да си изкара човек добре на това място, в което ти стига за приятел един Петкан, а за компания - милата русалка, излязла от приказките специално за теб.
Да, разбира се, бих взел със себе си и балета на ГДР-то, дори в мини вариант, стига да има кой да му поеме командировките и разходите по пребиваването. Защото балерините вървят с шампанското и хайвера, с музиката и с костюмите, в които никой не знае броя на перата и пайетите. 
Благодаря за подаръка, колеги и приятели общинари! Но засега ще се въздържа да се възползвам от подаръка и ще си остана на вълната на неостаряващия хит, изпълняван от нашия съгражданин Искрен Пецов и неговите латинопартизани ("На самотен остров ще те потърся,…даже накрай света").

Няма коментари:

Публикуване на коментар