неделя, 17 януари 2016 г.

Снежни пътища в Силистренския край


Преустановяват се от понеделник за три дни учебните занятия в Силистренската община, съобщиха от Регионалния инспекторат по образованието в Силистра. Няма да учат учениците в общинските и държавните училища, предаде "Дарик".


Мярката се налага заради влошената зимна обстановка. Очаква се да бъдат преустановени учебните занятия и в другите общини на Силистренска област.


Днес вече са спрени автобусите в Силистренско заради тежката пътна обстановка, показва справка от Областното пътно управление. Забранено е движението на товарни автомобили над 12 т. 



За леки автомобили пътищата са проходими при много тежки зимни условия. Препоръчва се да не се предприемат пътувания. Има снежни навявания, пътищата са заснежени. По данни от дежурните в Областната администрация ток няма в с. Сребърна.

От сайта на община Силистра научаваме: "Няма закъсали автомобили и бедстващи хора на територията на община Силистра към 12 часа на 17 януари - Антоновден. Пътищата по общинската пътна мрежа са проходими при тежки зимни условия. От Областно пътно управление Силистра информират, че пътят Силистра - Русе е затворен за леки автомобили, а пътищата Силистра - Добрич, Силистра - Разград и Силистра - Шумен са затворени за тежкотоварни автомобили.

От Агенция Каlina News във Фейсбук: 
Преустановяват се учебните занятия във всички общински училища и детски градини на територията на община Тутракан в следващите три дни - понеделник, вторник и сряда, заради тежките метеорологични условия, информира кметът д-р Димитър Стефанов, който е издал и заповед в тази връзка. 

Затворени за движение за всички видове моторни превозни средства са пътищата в община Тутракан и цяла Силистренска област. В местността "Къмпинга" са изтеглени всички закъсали коли.

Поради липса на електричество на Първи и Втори подем от водоснабдителната система на Тутракан и селата Шуменци, Варненци, Белица, Антимово и Търновци няма и вода. В долната част на града ще има вода до изчерпване на количествата в градския резервоар.

Профил "Гражданското общество" - Дулово във Фейсбук:
Поради влошените метеорологични условия на територията на община Дулово -снеговалежи , снегонавявания и относително ниски температури, със заповед на кмета д-р Юксел Осман Ахмед се прекратяват учебните занятия във всички общински училища в общината.
Училищата няма да работят в следващите три дни /сряда включително/. Двете детски градини в град Дулово ще работят със сборни групи! 
Училищата и детските градини на територията на община Дулово преустановяват учебния процес за три дни - от 18.01.2016 г. до 20.01.2016 г. включително, с изключение на ЦДГ "Щастливо детство" и ОДЗ "Мир". 

Няма коментари:

Публикуване на коментар