вторник, 26 януари 2016 г.

Над 1 000 в конкурса „Виж моя ангел”, 3 награди идват в Силистра

Над 1 000 деца се включиха в конкурса „Виж моя ангел”, организиран от  Арт-Къща „Куклите” под патронажа на вицепрезидента Маргарита Попова. Представените 712 кукли  ангелчетана са изработени от плат, хартия, керамика, вълна, прежда, стъкло, кратунки, шума, зебло, тел, дантели. Творбите извън класацията на журито по традиция остават в Арт-къща „Куклите“  като дарение за фондация „Искам бебе”. Те  се продават на Коледния благотворителен базар на фондацията.
За трета поредна година г-жа Попова връчи наградите на участниците, деца и ученици, по възрастови групи от 5-19 г. Сред наградените са и силистренските участници от Школата по изобразително и приложно изкуство при ОДК: възрастова група 10-12 кл. – I награда за Милица Драганова, 10 клас в ПМГ „Св.Кл.Охридски“  и  III награда за Преслав Велинов,10 клас в  ПГСУАУ „Ат. Буров“. Във възрастова група 7-9 кл. Деница Тодорова, 9 клас в ПГСУАУ,  получи  поощрителна награда.  Тримата наградени ученици са възпитаници на Живка Ковачева, ръководи поредна година.
За наградените ученици от ОДК Силистра бе подготвено благодарствено писмо до училището и до техните родители, които, общувайки със своите деца, им предават своите  добродетели и ги възпитават в духа на вечните ценности.

Освен с кукли, организаторите на конкурсът призоваха деца от цялата страна  да участват с литературна творба, стихотворение, есе или писмо до ангелите. В своите писма най-често учениците се обръщали към ангелите да дарят тях и близките им със здраве, да помогнат на болните и изоставени дечица и да направят така, че хората да стават по-добри.
Жени Костадинова, управител на Арт-къща „Куклите”, сподели на церемонията по награждаване на талантливите участници:  „Благодарим ви, че се включихте в Националния детски конкурс „Виж моя ангел”. Радваме се, че темата за ангелите докосна вашите сърца и ръце, вашето въображение и мечти, вашия копнеж по красотата и добротата. Вие ни направихте щастливи със своето творчество, от което блика спонтанност, оригиналност и най-вече талант!
„Децата не искат от ангелите играчки и вещи, а преди всичко обич, състрадание и щедрост“, споделиха още от Арт-къща „Куклите“, която притежава музейна експозиция с повече от 3 000 кукли,  показващи богатото и многообразно – българско и световно, куклено творчество.



Няма коментари:

Публикуване на коментар