вторник, 21 април 2015 г.

Бронз за силистренец от Европейското първенство по самбо в Сърбия


      На 17 и 18 април т.г, в град Нови Сад / Сърбия/ се проведе Европейското първенство по спортно самбо за кадети, юноши до 18.и младежи и девойки до 20 г. Участие взеха спортисти от 17 държави. Състезателят от силистренския СК „Багаин” Начо Начев извоюва правото си на участие в престижното първенство, спечелвайки шампионска титла от Държавното първенство по самбо за младежи.
       Още в първата среща той се изправи срещу бъдещия шампион, състезателя от Русия Каюков, срещу когото Начев поведе с 4:2 точки.В последствие губи с ключ заради кратко разсейване.
      В срещата за бронзовия медал Начо Начев победи украински състезател и стана трети в категорията си, спечелвайки бронзовия медал.Р езултат, който не е постиган през последните няколко години от наш състезател, след забележителните постижения на няколкократния носител на приза „Спортист на годината на Силистра”-Златко Цветков, призьор на световни и европейски турнири по бойни спортове.
       Начо Начев завършва тази година средното си образование в ОСУ „Дръстър” и е един от най-добрите и перспективни силистренски състезатели.

Няма коментари:

Публикуване на коментар