четвъртък, 16 април 2015 г.

Ритми от Силистра и песни от Тутракан на концерт в Будапеща


        Великденски концерт с участието на талантите от фолклорен ансамбъл „Добруджа“ (Силистра) при община Силистра с главен художествен ръководител Димитър Джамбазов, Балет „Импулс“ (Русе), вокална формация „Вива тийнс“ (Тутракан) и вокална група „Приста“ (Русе) се състоя вечерта на 8 април, 2015 г. в Будапеща в сградата на Българския културен институт. 
        Проявата бе подарък за множеството българи, живеещи в Унгария, дошли да се насладят на изпълненията на момчетата и момичетата от групите. Ансамбъл "Добруджа" изпълни традиционни добруджански танци. Всички участници успяха да докоснат нашите сънародници в навечерието на Великден - имаше сълзи, имаше вълнения, имаше танци, имаше аплодисменти, имаше Българска енергия. 
      По-рано същия ден ансамбъл "Добруджа" взе участие и в програмата на „Дни на България“ с фолклорна танцова програма в Централните хали на Будапеща. Освен дошлите специално българи и много случайно преминаващи унгарци и гости на града аплодираха таланта на нашите танцьори и се хванаха на добруджанско право хоро. Преди да се завърнат обратно в България, децата и техните ръководители пътуваха до Виена и разгледаха забележителностите на града.

Няма коментари:

Публикуване на коментар