вторник, 21 април 2015 г.

"Вапцаровци" - трети клуб "Млади възрожденци" в Силистра


    С ученици от 8-11 клас на СОУ "Никола Вапцаров" в Силистра стана възможно учредяването на третия в крайдунавския град Клуб "Млади възрожденци" с председател Мара Костова - учител по история, и зам. председател Иван Радев. В основата на клуба са активни походници в различни регионални и национални прояви. 
     Още в прощъпулника си клубът е домакин на лекцията на проф. Пламен Митев от СУ "Св. Климент Охридски", която е този петък - 24 април, от 10 ч. в училището. Предният ден - в четвъртък, проявата на тема "Априлското въстание" ще има общоградски характер. 
в профила на СОУ "Н. Вапцаров" във Фейсбук официалното съокщение гласи така: "В присъствието на Цветана Цанова,член на Общобългарския комитет Васил Левски и  председател на Общинския ковитет "Васил Левски" в Силистра и на директора на СОУ "Н. Вапцаров" Калоян Нейков беше избрано ръководство-председател  Мара Костова, зам. председател Иван Радев и секретар Ана-Мария от 9 кл."
    В ПМГ "Св. Кл. Охридски" и в ОУ "Св. св. Кирил и Методий" са другите два клуба "Млади възрожденци" в Силистра от общо над 50 в цялата страна.

Няма коментари:

Публикуване на коментар