сряда, 22 април 2015 г.

Силистра с първенец от национална олимпиада по история


На 18 и 19 април 2015 г. в гр. Пловдив се проведе VIII-ата Национална олимпиада по история и цивилизация. Област Силистра беше представена от Иван Красимиров Савов, дванадесетокласник от ПМГ „Св. Климент Охридски“. Той зае първо място, а оценката му се признава за резултат от конкурсен изпит по история в Софийския университет „Св. Климент Охридски“.
Комисия с председател проф. д-р Пламен Митев – декан на Историческия факултет в СУ „Св. Климент Охридски“, който днес и утре в изнася в Силистра лекция за Априлското въстание по покана на Общинкския комитет „Васил Левски“, оцени участието на 68 ученици от цялата страна, разделени в две възрастови групи - 7 и 12 клас.
Преподавател по история на първенеца е г-жа Маргарита Александрова, учител по история в ПМГ „Св. Климент Охридски“. Тя е председател на първия в Силистра Клуб „Млади възрожденци“, чиито основатели наскоро участваха в национална среща с представители на над 30 еднородни клуба от цялата страна, проведена в Националния исторически музей. В групата бе и Иван Савов, който пред 200 свои връстници представи свое стихотворение, посветено на Апостола на Свободата Васил Левски.


Няма коментари:

Публикуване на коментар