вторник, 28 април 2015 г.

Учителка от Силистра №1 в конкурс за есе по география

Учителката от СОУ „Никола Вапцаров“ – Силистра г-жа Лиляна Николова е №1 в страната сред колегите си в  Националния конкурс за учители по география – „Какво означава да си учител по география” в рамките на проведения на 25-26 април в Ямбол Първи географски фестивал.
На второ място е нейна колежка от Варна, на трето – колега от София. Други четирима географи – от Варна, Русе, Плевен и Дулово – Семра Неждет, получават специални награди. Седемте отличени учителски есета ще бъдат публикувани на сайта през следващите 7 седмици.
 Широкоспектърно жури от университетски преподаватели от СУ „Св. Кл. Охридски“, научни работници (вкл. от БАН), учители, фотографи, художници, редактори оцени анонимно есетата, изпратени от учителите по география, и фотографиите на учениците.

Наградените участници ще получат награди от различни институции издателство „Булвест 2000”, Българското географско дружество, Шуменски университет „Епископ Константин Преславски” и National Geographic – България. С тях ще се свържат сътрудници на Географ БГ, за да уточнят доставянето на наградите.

Няма коментари:

Публикуване на коментар