вторник, 28 април 2015 г.

Балет "Аксел" с награди от национален конкурс в Бургас


Модерен балет "Аксел" към ОДК - Силистра с хореограф Адриана Мумджиева се върна с награди от ХVII Национален конкурс за класически, характерен, съвременен танц и фрий-денс. Община Бургас и Общински детски комплекс - Бургас бяха домакини на Националния конкурс за класически, характерен, съвременен танц и фрий - денс, който се проведе от 23 до 26 април 2015 година. Заявки за участие бяха подали 49 формации и индивидуалниизпълнители от цялата страна. Участниците се състезаваха в жанровете "класически танц", "характерен танц", "съвременен танц" и "фрий - денс", разделени в четири възрастови групи. Оценяването на изпълненията се извършваше от жури, съставено от изтъкнати имена в областта на танцовото и сценичното изкуство. В тазгодишното издание на конкурса председател на журито беше Сара-Нора Кръстева - примабалерина и зам. директор "Балет" на Софийската опера и балет. Конкурсът има за цел да подкрепи даровитите деца в областта на танцовото изкуство, да разшири възможностите за творческа изява и културни контакти на колективите. 
Школа за модерен балет "Аксел" беше представител от град Силистра в 17-тото издание на конкурса. Балетът се състезава в жанровете "класически танц", "характерен танц" и "съвременен танц" с общо десет изпълнения. В конкурса участваха деветнадесет от чаровните балерини на "Аксел" на възраст от 12 до 18 години. Талантливите момичета на Адриана Мумджиева представиха на бургаска сцена хореографии в категории "соло", "дует", "трио" и "група". Силистренските грации показаха много добро ниво и затвърдиха репутацията на "Аксел" като школа за развитие на таланти. 
За отличното представяне на балет "Аксел" бяха присъдени следните награди: • 2-ро място за "група" в жанр "съвременни танци", възрастова група от 16 до 19 години. • 2-ро място за "трио" в жанр "съвременни танци", възрастова група от 16 до 19 години. • Поощрение за "група" в жанр "класически танци", възрастова група от 12 до 15 години.

Няма коментари:

Публикуване на коментар